Daros BG

Парапети

Парапети от Daros BG

Парапети за всеки дом. При проектирането на стълбищни конструкции парапетите не могат да бъдат оставени без специално внимание, тъй като те са важна част от архитектурния проект на цялата конструкция. От една страна те са необходими за безопасността при придвижване на горен етаж, а от друга страна, са основният елемент на декора.

Алуминиев парапет е много удачен и достъпен вариант за вашия дом или офис.

Може да избирате от три цвята на профилите на парапета – бял, шампанско и жълт

Също така има богата гама от цветове в които може да бъде боядисан парапета. Това става чрез прахово боядисване на материала, за да си отива с Вашият интериор или екстериор на дома и офиса. Гарантира се качественото обработване на профилите.

Парапети

Монтажът на парапетите става по специална система за повече здравина.

За закрепяне на вертикалните колонки към пода се използват плътни анкери с дължина между 200мм и 300мм,които се лепят със специална химия. След което и самата колонка бива залепена за анкера с двукомпонентно лепило което след 24 часа придава изключителна якост на целият парапет.
Профилите са с различна дебелина, от 1.1мм до 2мм.Колкото е по плътен профила, толкова по-здрав става самият алуминиев парапет.

  • Профилите са със сертификат от производителя
  • Нашите алуминиеви парапети са с пет годишна гаранция на монтажа
  • Предлагаме богат избор – от обикновени до дизайнерски такива по индивидуален проект.

Парапетите  служат за защита на човек от падане от стълби и са необходима опора при движение.

Има следните видове парапети за стълби:

  • от дърво
  • от метал
  • комбинирани (от метал, стъкло или дърво)
  • PVC
  • от тухла и др.
Парапет цени

В домашното строителство най-често се използват метални и дървени парапети. Металните видове, като правило, изглеждат светли и се различават по форма. Дървените могат да придадат на помещението атмосфера на топлина и комфорт.

Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от:

Неръждаемата стомана не съдържа алуминий

Такива продукти могат да се комбинират с други материали, така че да се комбинират с почти всеки интериорен стил. Съпротивлението на неръждаемата стомана на промените на външната среда позволява използването им не само за вътрешни, но и за външни стълби.

Най-често можете да намерите комбинация под формата на стелажи от неръждаема стомана и дървен парапет. За външна употреба или в интериора на хай-тек стил се използват главно от полирана неръждаема стомана, и пълнене – стъкло.

Често парапетите от неръждаема стомана са направени за метални спираловидни стълби, тъй като е изключително трудно да се направи перило от дърво, което ще повтори конфигурацията на стълбището и ще има сложна спирална геометрия. Повече информация тук.

Парапетите от ковано желязо са също отлично решение за метални спираловидни стълби. Кованото желязо дава възможност за разнообразие от дизайнерски решения. Материалът позволява боядисване и патиниране в злато, мед, сребро, зелено. Тези парапети остават във времето и след години могат да имат и художествена стойност.

Пълнежът от стъкло дава усещане за лукс

Кой е най-подходящият материал за парапета на Вашето стълбище? Този въпрос няма еднозначен отговор. Преди всичко е добре да се съобразите с цялостната визия на фасадата или интериора на помещението. Ако се затруднявате с избора, най-добре е да се посъветвате с професионалисти.

Честа практика е да се използват комбинации от различни материали. Стъклото, например, може да се съчетае с алуминии, желязо, стомана или дърво. Отлични предложения са комбинациите на стъкло със стоманени ръкохватки, дървени первази или профили от алуминии с различно сечение. Независимо от това как ще го комбинирате, стъкленият пълнеж създава усещането за  лукс и придава модерен и изчистен вид на сградата или интериора.

Може да се спрете на безцветно или цветно стъкло, матирано или с орнаменти, зависи от Вашето желание и вкус. Препоръчително е, обаче, допълнителното закаляване. Това му дава здравина и вероятността за счупвне е минимална.  Закаленото стъкло издържа и при големи температурни амплитуди, което го прави подходящо за външни стълби и различни климатични условия.

Още полезна информация за избора на материали при проектиране на парапети за стълби, може да намерите на darosbg.com, а на страницата ни във Facebook ще откриете нашите най-нови предложения.

Към Facebook страницата на Дарос БГ.

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да направите най-подходящият избор за Вас!

Предимства на алуминиевите парапети преди дървените и металните

Когато става въпрос за избора на парапети, алуминиевите се открояват с редица предимства пред дървените и металните варианти.

Алуминиевите парапети се отличават със своята изключителна издръжливост и устойчивост на корозия. За разлика от дървените парапети, които могат да бъдат подложени на въздействието на влага и насекоми, алуминиевите остават непокътнати от тези фактори и запазват своята форма и качество с течение на времето.

Освен това, алуминиевите парапети са изключително леки и лесни за монтаж, в сравнение с металните конструкции, които могат да бъдат тежки и неудобни за работа. Техните леки материални характеристики ги правят идеални за различни видове обекти, без да налагат тежка натоварване на структурата.

Също така, алуминиевите парапети предоставят по-широка гама от дизайнерски възможности в сравнение с дървените, като се предлагат в различни цветове и стилове, което позволява персонализиране и съответствие с архитектурата на сградата.

За какви помещения балконите са подходящи?

Балконите са подходящи за различни типове помещения и ситуации, като предоставят уникални възможности за обогатяване на жилищното или комерсиалното пространство.

В жилищните сгради, балконите са прекрасно допълнение към спалнята или дневната стая, където жителите могат да се насладят на свеж въздух и панорамни гледки. Те също така могат да бъдат използвани като място за отдих или засаждане на растения, създавайки уютна и релаксираща обстановка.

В комерсиални сгради, балконите могат да бъдат използвани като пространство за социализиране или публични събития. Те са идеални за ресторанти, кафенета или хотели, където клиентите могат да се насладят на открито пространство и атмосфера.

Парапетите играят важна роля за сигурността на балконите, като предпазват от падане и осигуряват защита на потребителите. Те се изработват от различни материали, включително алуминий, стомана или дърво, и могат да бъдат персонализирани спрямо архитектурните изисквания и вкусове на клиента.

Сила. Красота. Трайност. Достъпност. Що се отнася до парапетите на дома ви, вие искате всичко това, нали?

Бихте могли да изберете стомана, но нейното голямо тегло и по-висока цена може да ви разубеди. Можете да изберете дърво, но склонността му да гние и необходимите му задължения за поддръжка може да представлява трудност за. Преди да загубите много време в разучаване на опциите за парапети, направете си услуга и научете за многото предимства на алуминиевите парапети. Красив, надежден и изискващ много малко поддръжка, алуминиевият парапет може да е точно това, което търсите.

Алуминиевите парапети са издръжливи

Алуминият, за разлика от много други парапетни материали, не е податлив на корозия или ръжда и може лесно да издържи на тежкото време, включително лед, сняг, дъжд и UV лъчи. Алуминиевите парапети също няма да се натрошат, усукат, свият или изкривят. Трайността на алуминия контрастира рязко с крехкостта на дървото. Ако не поддържате правилно дървените парапети, те ще се разпаднат с течение на годините. Ако не поддържате алуминиеви парапети, от друга страна, това не е проблем! Те пак ще изглеждат страхотно.

Алуминиевите парапети са с ниска поддръжка

Алуминиевите парапети са естествено здрави продукти, така че не изискват много поддръжка. Предлаганите в наши дни алуминиеви парапети с прахово боядисване не се нуждаят от никаква поддръжка. За разлика от обикновената боя, правилно нанесеното прахово покритие върху повечето алуминиеви парапети е трайно и няма да се напука, раздроби или обели.

Препоръчваме Ви да почиствате парапетите си поне веднъж годишно, ако се намират в стандартна външна среда. В по-потенциално заплашителни среди, като тези в близост до море или басейн, проверявайте и почиствайте парапетите си на всеки шест месеца.

Алуминиевите парапети са лесни за монтаж

В сравнение с много други видове парапети, алуминиевите системи са сравнително лесни за монтиране. В наши дни много производители проектират прости системи, които дори вие сами можете да си инсталирате.

Някои дори се предлагат в комплект, който включва почти всичко, от което се нуждаете, за да започнете – от най-големите стълбове до най-малките винтове – стига да имате някои основни инструменти. Например най-вероятно ще ви трябват трион, бормашина, рулетка, нивелир и гумен чук.

Така че, ако сте уверени в своите строителни способности, не се колебайте да се заемете сами с монтажа на вашия алуминиев парапет.

Алуминиевите парапети са достъпни

Въпреки че алуминият не е най-евтиният вариант (дървото е по-евтино), наистина ли искате евтин парапет? Алуминият е достъпна опция, която предлага множество предимства, но не е толкова скъпа като стомана или ковано желязо.

Освен това, като взимате предвид първоначалната цена на вашия парапет, не забравяйте да вземете предвид разходите за монтаж, разходите за поддръжка, разходите за ремонт и средната продължителност на живота на избрания от вас парапет.

Тъй като алуминият не изисква поддръжка и ще издържи много по-дълго от повечето материали, ще установите, че цената отразява качеството на продукта. Дървото, макар и по-евтино, ще ви струва повече при поддръжка, ремонт.

Освен това алуминиевите парапети имат по-дълъг живот от дървените, така че няма да е необходимо да ги подменяте скоро.

Алуминиевите парапети са здрави и безопасни

Алуминият е много здрав, универсален материал. Силата варира в зависимост от сплавта, но ако се съмнявате в здравината на алуминия, имайте предвид, че много производители използват алуминий в рамките на други парапети (като винил), за да увеличат здравината им. От структурна гледна точка алуминият е добър избор, особено ако закупите парапета си от реномиран производител. Не ръждясва и не гние, освен това поддържа формата си при екстремни температури, така че няма да се притеснявате, че ще се влоши поради честото разширяване или свиване.

Алуминиевите парапети са красиви

Основната функция на парапета е, разбира се, безопасността. Без парапети на балкони, веранди и стълбища биха се получили много сериозни произшествия. Децата, възрастните хора и хората с увреждания биха били изложени на риск. Само че парапетът трябва да е здрав и безопасен, това не означава, че не може да бъде и красив. Алуминиевите парапети се предлагат в различни стилове и цветове, така че със сигурност ще намерите такъв, който да отговаря както на вашия вкус, така и на характера на дома ви. Те предлагат цялата елегантност и стил на кованото желязо без огромното тегло и скъпата цена. Освен това, ако изберете правилния цвят и дизайн, вашият парапет ще се слее безпроблемно със заобикалящата го среда, показвайки очарованията на вашия имот, без да се набива на очи.

Опция за избор на цвятИма три натурални цвята (бял,шампанско и жълт), също така има над 30 цвята в които могат да бъдат боядисани профилите прахово.
Начин на монтиране Монтажа става по изпитана технология. В бетона се анкерира (200 мм – 300 мм анкер), самата колонка също се залепва със специално лепило, което след стягане става изключително здраво.
Видове парапети за тераси и стълбиИма голям избор от модели. Парапет тип Решетка, с вертикални профили, изцяло стъклен модел със закалено стъкло, с горен и долен профил с триплекс 8мм и най-бюджетният вариант – с хоризонтални струни (Ф16).
Парапети цени Цените на Алуминиевите парапети са доста изгодни в сравнение с парапети от друг материал. Те не се влиаят от атмосферните условия. Подръжката е много лесна за клиентите.

Често задавани въпроси

Скъпи ли са Алуминиевите парапети в сравнение с парапети от друг материал?

Отговор: Алуминиевите парапети са добър и евтин вариант за дома и офиса. Цената е по-ниска в сравнение с по-голямата част от останалите видове парапети. Предимството освен цената е също така и подръжката,като не се изисква нищо повече от почистване с влажна кърпа, докато парапет от друг материал се нуждае от доста по-сериозно внимание.

Подходящи ли са алуминиевите парапети за всякакви атмосферни условия?

Отговор: Алуминиевите парапети са подходящи за всякакви атмосферни условия и няма опасност от корозиране. Те са подходящи за монтаж както по черноморието и на места където температурите са високи, така и в региони със студен климат, например ски курорти и планински градчета. В този случай е възможно профилите да се боядисат прахово в дървесен цвят и така придава чувството за уют което се усеща при дървото.

Стават ли достатъчно здрави Алуминиевите парапети?

Отговор: Алуминиевите парапети не отстъпват по здравина на останалите.Системата на монтаж е надеждна и доказана с годините.Ползват се специални лепила за придаване на здравина и когато профилите на Парапета са с по-голяма дебелина(2мм)крайният резултат ще задоволи и най големите скептици.

Има ли достатъчно голям избор на модели?

Отговор: Моделите при Алуминиевите парапети са достатъчно за да задоволят изискванията на всеки клиент. Предлагат се много модели със струни, със стъкло в комбинация с профили и само стъклени. Стълкото може да се комбинира с профили по всякакъв начин и може да се импровизира и крайният резултат да задоволи и най-претенциозният клиент.

Оценете ни!
[Общо: 19 Средно: 4.8]
Call Now Button