Парапети

Парапети от Daros BG

При проектирането на стълбищни конструкции парапетите не могат да бъдат оставени без специално внимание, тъй като те са важна част от архитектурния проект на цялата конструкция. От една страна те са необходими за безопасността при придвижване на горен етаж, а от друга страна, са основният елемент на декора.

Алуминиев парапет е много удачен и достъпен вариант за вашия дом или офис.

Може да избирате от три цвята на профилите – бял, шампанско и жълт. Също така има богата гама от цветове в които може да бъде боядисан парапета. Това става чрез прахово боядисване на материала, за да си отива с Вашият интериор или екстериор на дома и офиса. Гарантира се качественото обработване на профилите.

Парапети

Парапети mobile

Монтажът на парапетите става по специална система за повече здравина.

За закрепяне на вертикалните колонки към пода се използват плътни анкери с дължина между 200мм и 300мм,които се лепят със специална химия. След което и самата колонка бива залепена за анкера с двукомпонентно лепило което след 24 часа придава изключителна якост на целият парапет.
Профилите са с различна дебелина, от 1.1мм до 2мм.Колкото е по плътен профила, толкова по-здрав става самият алуминиев парапет.

  • Профилите са със сертификат от производителя
  • Нашите парапети са с пет годишна гаранция на монтажа
  • Предлагаме богат избор – от обикновени до дизайнерски такива по индивидуален проект.

Парапетите  служат за защита на човек от падане от стълби и са необходима опора при движение.

Парапет цени

Парапети цени mobile

Има следните видове за стълби:

  • от дърво
  • от метал
  • комбинирани (от метал, стъкло или дърво)
  • PVC
  • от тухла и др.

В домашното строителство най-често се използват метални и дървени парапети. Металните видове, като правило, изглеждат светли и се различават по форма. Дървените могат да придадат на помещението атмосфера на топлина и комфорт.

Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от:

Неръждаемата стомана не съдържа алуминий

Такива продукти могат да се комбинират с други материали, така че да се комбинират с почти всеки интериорен стил. Съпротивлението на неръждаемата стомана на промените на външната среда позволява използването им не само за вътрешни, но и за външни стълби.

Най-често можете да намерите комбинация под формата на стелажи от неръждаема стомана и дървен парапет. За външна употреба или в интериора на хай-тек стил се използват главно от полирана неръждаема стомана, и пълнене – стъкло.

Често парапетите от неръждаема стомана са направени за метални спираловидни стълби, тъй като е изключително трудно да се направи перило от дърво, което ще повтори конфигурацията на стълбището и ще има сложна спирална геометрия. Повече информация тук.

Парапетите от ковано желязо са също отлично решение за метални спираловидни стълби. Кованото желязо дава възможност за разнообразие от дизайнерски решения. Материалът позволява боядисване и патиниране в злато, мед, сребро, зелено. Тези парапети остават във времето и след години могат да имат и художествена стойност.

Пълнежът от стъкло дава усещане за лукс

Кой е най-подходящият материал за парапета на Вашето стълбище? Този въпрос няма еднозначен отговор. Преди всичко е добре да се съобразите с цялостната визия на фасадата или интериора на помещението. Ако се затруднявате с избора, най-добре е да се посъветвате с професионалисти.

 

Честа практика е да се използват комбинации от различни материали. Стъклото, например, може да се съчетае с алуминии, желязо, стомана или дърво. Отлични предложения са комбинациите на стъкло със стоманени ръкохватки, дървени первази или профили от алуминии с различно сечение. Независимо от това как ще го комбинирате, стъкленият пълнеж създава усещането за  лукс и придава модерен и изчистен вид на сградата или интериора.

Може да се спрете на безцветно или цветно стъкло, матирано или с орнаменти, зависи от Вашето желание и вкус. Препоръчително е, обаче, допълнителното закаляване. Това му дава здравина и вероятността за счупвне е минимална.  Закаленото стъкло издържа и при големи температурни амплитуди, което го прави подходящо за външни стълби и различни климатични условия.

Още полезна информация за избора на материали при проектиране на парапети за стълби, може да намерите на darosbg.com, а на страницата ни във Facebook ще откриете нашите най-нови предложения.

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да направите най-подходящият избор за Вас!

Към Facebook страницата на Дарос БГ.

Често задавани въпроси

Въпрос: Скъпи ли са Алуминиевите парапети в сравнение с парапети от друг материал?

Отговор: Алуминиевите парапети са добър и евтин вариант за дома и офиса. Цената е по-ниска в сравнение с по-голямата част от останалите видове парапети. Предимството освен цената е също така и подръжката,като не се изисква нищо повече от почистване с влажна кърпа, докато парапет от друг материал се нуждае от доста по-сериозно внимание.

Въпрос: Подходящи ли са алуминиевите парапети за всякакви атмосферни условия?

Отговор: Алуминиевите парапети са подходящи за всякакви атмосферни условия и няма опасност от корозиране. Те са подходящи за монтаж както по черноморието и на места където температурите са високи, така и в региони със студен климат, например ски курорти и планински градчета. В този случай е възможно профилите да се боядисат прахово в дървесен цвят и така придава чувството за уют което се усеща при дървото.

Въпрос: Стават ли достатъчно здрави Алуминиевите парапети?

Отговор: Алуминиевите парапети не отстъпват по здравина на останалите.Системата на монтаж е надеждна и доказана с годините.Ползват се специални лепила за придаване на здравина и когато профилите на Парапета са с по-голяма дебелина(2мм)крайният резултат ще задоволи и най големите скептици.

Въпрос: Има ли достатъчно голям избор на модели?

Отговор: Моделите при Алуминиевите парапети са достатъчно за да задоволят изискванията на всеки клиент. Предлагат се много модели със струни, със стъкло в комбинация с профили и само стъклени. Стълкото може да се комбинира с профили по всякакъв начин и може да се импровизира и крайният резултат да задоволи и най-претенциозният клиент.

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да направите най-подходящият избор за Вас!