Парапети

Парапети от Daros BG

При проектирането на стълбищни конструкции парапетите не могат да бъдат оставени без специално внимание, тъй като те са важна част от архитектурния проект на цялата конструкция. От една страна те са необходими за безопасността при придвижване на горен етаж, а от друга страна, са основният елемент на декора.

Алуминиев парапет е много удачен и достъпен вариант за вашия дом или офис.

Може да избирате от три цвята на профилите – бял, шампанско и жълт. Също така има богата гама от цветове в които може да бъде боядисан парапета. Това става чрез прахово боядисване на материала, за да си отива с Вашият интериор или екстериор на дома и офиса. Гарантира се качественото обработване на профилите.

Парапети

Монтажът на парапетите става по специална система за повече здравина.

За закрепяне на вертикалните колонки към пода се използват плътни анкери с дължина между 200мм и 300мм,които се лепят със специална химия. След което и самата колонка бива залепена за анкера с двукомпонентно лепило което след 24 часа придава изключителна якост на целият парапет.
Профилите са с различна дебелина, от 1.1мм до 2мм.Колкото е по плътен профила, толкова по-здрав става самият алуминиев парапет.

  • Профилите са със сертификат от производителя
  • Нашите парапети са с пет годишна гаранция на монтажа
  • Предлагаме богат избор – от обикновени до дизайнерски такива по индивидуален проект.

Парапетите  служат за защита на човек от падане от стълби и са необходима опора при движение.

Парапет цени

Има следните видове за стълби:

  • от дърво
  • от метал
  • комбинирани (от метал, стъкло или дърво)
  • PVC
  • от тухла и др.

В домашното строителство най-често се използват метални и дървени парапети. Металните видове, като правило, изглеждат светли и се различават по форма. Дървените могат да придадат на помещението атмосфера на топлина и комфорт.

Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от:

Неръждаемата стомана не съдържа алуминий. Такива продукти могат да се комбинират с други материали, така че да се комбинират с почти всеки интериорен стил. Съпротивлението на неръждаемата стомана на промените на външната среда позволява използването им не само за вътрешни, но и за външни стълби.

Най-често можете да намерите комбинация под формата на стелажи от неръждаема стомана и дървен парапет. За външна употреба или в интериора на хай-тек стил се използват главно от полирана неръждаема стомана, и пълнене – стъкло.

Често парапетите от неръждаема стомана са направени за метални спираловидни стълби, тъй като е изключително трудно да се направи перило от дърво, което ще повтори конфигурацията на стълбището и ще има сложна спирална геометрия. Повече информация тук.

Към Facebook страницата на Дарос БГ.