Какво да знаем за монтажа

Какво да знаем за монтажа на парапети

Трябва да кажем, че самостоятелното проектиране на парапети за стълбите не означава, че трябва да правите всички части със собствените си ръце. Много от елементите за монтаж на парапет се правят много трудно, например, парапети за спирални разновидности стълби.

Затова някои компоненти могат да бъдат закупени готови. Понякога балисти и парапети за стълби се продават като дизайнер, който може да се сглобява само на съоръжението. Ако искате да спестите време, тогава сглобяемите конструкции ще бъдат идеален вариант, но в този случай ще трябва да забравите за самостоятелен проект.

Монтаж на парапет

Когато всички части са завършени или закупени, можете да преминете към най-важния момент – инсталирането на парапетите.

Инструкцията за монтаж на парапет е както следва:

На първо място е необходимо на стъпалата да се планират местата, където ще бъдат разположени щандовете. Балясините трябва да бъдат инсталирани на разстояние 5-10 см от краищата на стъпалата и 30-60 см заедно.

След това се монтират първи и последни носещи колони. За да направите това, пробийте дупките с подходящ диаметър и дълбочина от около 10-12 mm в стъпалата.

Протегнете конеца между поставените колони и проверете дали маркировките за балюстрадите са строго на една и съща линия.

Тогава балюстрите са инсталирани. Вертикалността трябва да бъде проверена чрез използване на ниво сграда.

След това трябва да маркирате парапетите и да пробиете отвори за монтаж, след това да инсталирате парапетите.

Ако болтовете се използват като пълнители, те трябва да бъдат нарязани на сегменти с необходимата дължина. На стелажите трябва да очертаете точките на монтиране на напречните греди, пробийте дупки и фиксирайте лентите.

Заключение

По-горе бяха разгледани основните съществуващи видове парапети и най-разпространеният метод за тяхното монтиране. Ако използвате въображението си, можете да комбинирате различни видове и да получите истинско произведение на изкуството, което ще се превърне в украшение не само за стълбите, но и за цялата къща.

За повече информация посетете нашата Фейсбук страница.

Последни публикации

Какво да знаем за монтажа на парапети

Какво да знаем за монтажа

Трябва да кажем, че самостоятелното проектиране на парапети за стълбите не означава, че трябва да правите всички части със собствените си ръце. Много от елементите за монтаж на парапет се правят много трудно, например, парапети за спирални разновидности стълби. Затова някои компоненти могат да бъдат закупени готови. Понякога балисти и парапети за стълби се продават […]

Вижте повече
Метални парапети

Метални изделия

Видовете метални парапети са малко по-особени. Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от: алуминий чугун желязо Алуминият е добър, защото не е заплашен от корозия, освен че е и лесен за монтиране. Понякога тези качества са решаващи при избора на материал. Въпреки това, ако силата им е важен […]

Вижте повече
За видовете парапети

За видове парапети

Съществуват различни видове парапети. При проектирането на стълбищни конструкции парапетите не могат да бъдат оставени без специално внимание, тъй като те са важна част от архитектурния проект на цялата конструкция. От една страна, парапетите са необходими за безопасността при придвижване на горен етаж, а от друга страна, те са основният елемент на декора. Парапетите  служат […]

Вижте повече