Метални изделия

Метални парапети

Видовете метални парапети са малко по-особени. Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от:

  • алуминий
  • чугун
  • желязо

Алуминият е добър, защото не е заплашен от корозия, освен че е и лесен за монтиране. Понякога тези качества са решаващи при избора на материал. Въпреки това, ако силата им е важен момент, алуминият не е подходящ.

Най-често алуминиевите парапети са сглобяеми. Прилагат се в райони с щадящи условия на работа.

Неръждаемата стомана не съдържа алуминий. Такива продукти могат да се комбинират с други материали, така че да се комбинират с почти всеки интериорен стил. Съпротивлението на неръждаемата стомана на промените на външната среда позволява използването им не само за вътрешни, но и за външни стълби.

Най-често можете да намерите комбинация под формата на стелажи от неръждаема стомана и дървен парапет. За външна употреба парапети или в интериора на хай-тек стил използвани парапети и перила от полирана неръждаема стомана, и пълнене – стъкло.

Различните видове метални парапети намират приложение в изработването на стълби. Често парапетите от неръждаема стомана са направени за метални спираловидни стълби, тъй като е изключително трудно да се направи перило от дърво, което ще повтори конфигурацията на стълбището и ще има сложна спирална геометрия.

Към страницата ни във Фейсбук

Последни публикации

Какво да знаем за монтажа на парапети

Какво да знаем за монтажа

Трябва да кажем, че самостоятелното проектиране на парапети за стълбите не означава, че трябва да правите всички части със собствените си ръце. Много от елементите за монтаж на парапет се правят много трудно, например, парапети за спирални разновидности стълби. Затова някои компоненти могат да бъдат закупени готови. Понякога балисти и парапети за стълби се продават […]

Вижте повече
Метални парапети

Метални изделия

Видовете метални парапети са малко по-особени. Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от: алуминий чугун желязо Алуминият е добър, защото не е заплашен от корозия, освен че е и лесен за монтиране. Понякога тези качества са решаващи при избора на материал. Въпреки това, ако силата им е важен […]

Вижте повече
За видовете парапети

За видове парапети

Съществуват различни видове парапети. При проектирането на стълбищни конструкции парапетите не могат да бъдат оставени без специално внимание, тъй като те са важна част от архитектурния проект на цялата конструкция. От една страна, парапетите са необходими за безопасността при придвижване на горен етаж, а от друга страна, те са основният елемент на декора. Парапетите  служат […]

Вижте повече