Daros BG

Парапет от ковано желязо

Парапети от ковано желязо 1

Заслужават специално внимание кованите парапети

За декорация парапетите от ковано желязо нямат аналози. В допълнение, при закупуване, можете да изберете различни версии на окончания, фланец балюстради и т.н. Дизайнът е направен от тези елементи и се оказва наистина уникален продукт.

Единственият недостатък на парапетите от ковано желязо е тяхната висока цена. Но, като се имат предвид всички свойства и характеристики на такъв дизайн, може да се каже, че високата цена е оправдана.

Ако стойността е важна за Вас, тогава можете да обърнете внимание на черните стоманени парапети. Те имат висока якост и издръжливост. Като правило такива парапети са покрити с прахообразна боя, така че да изглеждат много стилно. Други предимства включват възможността да изберете почти всеки цвят, който ще подхожда на интериора.

Дървени парапети

Най-популярният перилен материал е дървото. Дори ако оградата ще бъде направена от друг материал, експертите вероятно ще Ви посъветват да използвате дървени парапети или PVC парапети за стълби, които имитират дърво.

Има няколко причини, поради които дървесните продукти са толкова популярни. Първата е наличието на неелитни дървесни видове, привлекателен външен вид и екологичност. В допълнение, дървени перила са приятни на допир.

Въпреки това, заедно с предимствата, дървените огради имат някои недостатъци. Най-неприятните от тях са сравнителната крехкост, тъй като дървото е податливо на външни влияния като висока влажност, температурни капки и т.н. Ценните видове са доста скъпи.

Бетонът често се използва за производство на външни парапети от дърво.

Използва се и за декориране на вътрешни парапети – на първо място, в големи сгради с широко стълбище. Предимствата на бетонните конструкции са надеждността и издръжливостта, а недостатъците са значителното тегло и сложното производство.

Рядко използваните пластмасови парапети за стълби са лесни за сглобяване, издръжливи, устойчиви на влага и насекоми. Пластмасовите продукти могат да се използват за имитиране на други материали – например дърво. Недостатъците на пластмасовата конструкция са ниската якост и възможността за пукнатини със силно механично въздействие. Такъв материал е подходящ за парапети с ниски стълби.

Към Фейсбук страницата: тук 

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]
Call Now Button

Последни публикации

PVC Парапети

Десетте най-често задавани въпроса за PVC парапети

10 често задавани въпроса за PVC парапети PVC парапетите са трайни, достъпни и не изискват поддръжка! Има огромни доказателства в подкрепа на това. Те превъзхождат конвенционалните материали във всяко отношение. PVC парапетите са изключително лесни за инсталиране и поддръжка. Хиляди доволни клиенти изказват похвали за тяхната уникална привлекателност и гъвкавост. Тук, в тази публикация, ние […]

Вижте повече
Какво да знаем за монтажа на парапети 1

Какво да знаем за монтажа

Трябва да кажем, че самостоятелното проектиране на парапети за стълбите не означава, че трябва да правите всички части със собствените си ръце. Много от елементите за монтаж на парапет се правят много трудно, например, парапети за спирални разновидности стълби. Затова някои компоненти могат да бъдат закупени готови. Понякога балисти и парапети за стълби се продават […]

Вижте повече
Метални парапети 1

Метални изделия

Видовете метални парапети са малко по-особени. Най-често можете да намерите стоманени парапети за стълби, също популярни видове са такива от: алуминий чугун желязо Алуминият е добър, защото не е заплашен от корозия, освен че е и лесен за монтиране. Понякога тези качества са решаващи при избора на материал. Въпреки това, ако силата им е важен […]

Вижте повече